Gdynia, Sopot och Gdansk

Gdynia är en stad i norra Polen med runt 250 000 invånare. Staden ligger vid kusten i Gdansk-
bukten. Tillsammans med städerna Gdansk och Sopot bildar Gdynia Trestadsområdet där det tillsammans bor cirka en miljon människor.

Det finns mycket att uppleva i städerna i Trestadsområdet, varje stad har sin speciella karaktär och kännetecken.

Gdynia är en modern hamnstad, staden grundades så sent som 1926 och har tidigare haft mycket tung industri såsom skeppsvarv och fabriker. Idag är Gdynia en trevlig stad med modern arkitektur och den hamn där resenärer från Sverige och Karlskrona anländer. Stena Line har en stor och modern terminal som effektiv tar hand om stora mängder passagerare, bilar och frakt.

Strax utanför ligger badlandet ……

Sopot är en traditionell badort mitt på ”Polens Riviera”. Här lever du badliv med sköna stränder, mysiga uteserveringar och avkopplande spa. Nöjeslivet är omfattande och mycket varierande, varje år reser massor av människor från Polen och andra länder på semester till Sopot så här finns nöjen för alla smaker.

Gdansk är en storstad med traditioner och en lång historia. I museerna i staden kan du följa stadens historia under olika epoker.Historien är alltid närvarande i såväl arkitekturen samt olika minnesmärken som speglar stadens dramatiska historia under de senaste 200 åren.

Nöjen och shopping finns det gott såsom i alla storstäder